Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că scenariul hibrid de funcționare al școlilor nu va mai exista începând cu reluarea cursurilor fizice pe 8 februarie, potrivit Digi24.

Astfel, au fost stabilite trei scenarii de funcționare a cursurilor în format fizic, în funcție de evoluția epidemiologică în fiecare localitate.

„Toți elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a sunt în clasă în scenariul galben, s-a renunțat la scenariul hibrid în decizia de astăzi. În galben nu merg cei din clasele V, VI și VI, respectiv IX, X, XI, acești elevi fac ore online. Sistemul hibrid dispare complet”, a declarat Cîmpeanu. 

Ministrul Educației consideră că variantă hibridă nu este eficientă, fiindcă profesorilor le este imposibil să predea la jumătate de clasă în sală, iar cealaltă jumătate în online.

"Experiențele din educație mi-au arătat că nu este eficient și mi se pare mai eficient așa. Unul dintre motivele pentru renunțarea la varianta hibrid este acela că profesorilor le e imposibil să aibă grijă de jumătate de elevi în clasă și de cealaltă jumătate în online, în același timp", a explicat Sorin Cîmpeanu.