Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a recunoscut că există probleme la platforma de programare pentru vaccinare, încă din prima zi a etapei a doua.

Acesta admite că a evaluat parțial greșit situația, după ce susține că a citit sute de comentarii ale persoanelor care au reclamat că nu s-au putut înscrie la vaccinare.

„Se pare că am evaluat parțial greșit. Am citit câteva sute de comentarii și reacții, am vorbit cu cunoscuți și am încercat să îi ajut pe câțiva cu înscrierea. Dacă pentru mine (și probabil pt. o parte dintre cei cca. 190.000 de oameni care s-au programat cu succes) a fost o chestiune de minute, pentru alții înscrierea a durat ore iar pentru unii a fost pur și simplu imposibil. Mai e mult de muncă. Mâine voi lua legătura cu cei de la STS și CNCAV să văd cum îi putem ajuta. O parte dintre comentariile de aici vor fi transmise de asemenea”, a scris Voiculescu, într-o postare pe contul său de Facebook.

Într-o postare anterioare, ministrul Sănătății preciza că platforma funcționează bine și a reușit să își programeze părinții la vaccinare.

STS a transmis că, într-adevăr, platforma a fost blocată vineri, însă nu din cauza numărului mare de accesări, ci din cauza procedurii de actualizare.