Amânarea valului cu măsuri de relaxare de la 1 iulie ar fi trebuit să fie un semnal pentru toată lumea, susține ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Însă nu toată lumea pare interesată să mai conștientizeze acest lucru, adaugă același ministru.

Tătaru s-a plâns luni seara, la Digi 24, de riscul unei politizări excesive a situației medicale pe care o traversăm în prezent din cauza pandemiei de COVID-19, și a avertizat asupra faptului că în aceste săptămâni ne jucăm de fapt cu „soarta populației pentru următorii zeci de ani”.

Toată lumea trebuie să înțeleagă că, dacă acum două luni, două luni și jumătate, instinctul general de conservare era foarte accentuat, exista și teamă și puteam gestiona și cu participarea populației acest fenomen, azi lucrurile nu mai stau la fel. În acest  moment, plin de fake news-uri, de îndemnare la nesocotirea unor reguli, de bagatelizare a tot ce a fost în ultimele patru luni de zile, avem de-a face și o relaxare totală a unei părți din populație. Eu sper că ne vom trezi și vom conștientiza momentul prin care trecem. Dacă nu avem încredere în noi, atunci să privim dincolo de granițele noastre și să vedem ce este în acest moment la granița bulgaro-turcă, bulgaro-greacă, ce cozi există și ce fac autoritățile grecești. Să privim și spre Spania sau spre Italia, unde au revenit niște restricții”, și-a întărit afirmațiile Nelu Tătaru.

România înregistrează de circa trei săptămâni o creștere constantă a numărului cazurilor de infectări cu noul tip de coronavirus, după aplicarea unor serii succesive a măsurilor de relaxare anunțate de autorități.