Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că datoriile curente ale primăriei sunt de 2,5 miliarde de lei.

Acesta a precizat că datoriile au ajuns la acest nivel din cauza ”floricelelor, târgurilor și companiilor municipale”, de care s-a ocupat fosta administrație Firea.

”Datoriile curente ale PMB sunt 2,5 miliarde lei și vreau să exemplific ce înseamnă. 2,5 miliarde lei înseamnă aproximativ cât a costat metroul din Drumul Taberei, cât costă podul de la Brăila pe Dunare. Toți banii aceștia ar trebui să îi plătim acum. Aici ne-au adus floricelele și târgurile și companiile municipale”, a afirmat Dan.

Edilul Capitalei a menționat că există un blocaj asupra conturilor primăriei încă din luna august, iar orice investiție este imposibilă.

„Conturile PMB sunt blocate din luna august. Acesta e motivul pentru care nu putem începe să plătim nicio lucrare de investiție. Nu putem să continuăm lucrările pe prelungirea Ghencea până când nu vom debloca această situație financiară. Și soluția e una singură”, a spus Nicușor Dan.