Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că va propune ca o „parte importantă” a bugetului local din 2021 pentru sectorul cultural să fie acordat instituțiilor culturale independente.

 „Voi propune ca o parte importantă a bugetului local dedicat sectorului cultural în 2021 să fie accesibilă instituţiilor culturale independente, prin concursuri de proiecte”, a scris Dan, într-o postare pe contul său de Facebook.

De asemenea, edilul a precizat că Primăria Capitalei va acorda un ajutor de urgență pentru domeniul cultural independent, care a fost afectat din cauza pandemiei de coronavirus, iar Consiliul General al Municipiului Bucureşti și-a oferit deja acordul pentru o astfel de măsură.

„În acelaşi timp, Primăria Capitalei va veni curând cu un ajutor de urgenţă pentru sectorul cultural independent, pentru a-l ajuta să treacă peste această perioadă dificilă, cauzată de COVID-19. Exista acordul Consiliului General, aşteptam acordul Comisiei Europene, via Consiliul Concurenţei”, a mai afirmat Nicuşor Dan.