Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că reparațiile de urgență la acoperișul retractabil al Arenei Naționale au fost finalizate.

Edilul a precizat că, din raportul Corpului de Control, rezultă că nu există un contract de mentenanță corectivă.

De asemenea, primarul Capitalei arată că, deși știa de existența defecțiunii, Compania Municipală Tehnologia Informației București SA, care era responsabilă de gestionarea acoperișului, nu s-a împotrivit folosirii acestuia în continuare.

"Vestea bună e că reparațiile de urgență la acoperișul retractabil al Arenei Naționale au fost finalizate. Problema apărută la începutul acestei luni a fost deci rezolvată.

Veștile mai puțin bune țin de raportul Corpului de Control cu privire la mentenanța acoperișului Arenei Naționale, raport pe care l-am primit de curând. Principalele concluzii ale raportului, pe scurt:

1. Nu a existat și nu există încă un contract de mentenanță corectivă pentru acoperișul retractabil al Arenei. Au fost contractate doar servicii de mentenanță preventivă.
2. Compania Municipală Tehnologia Informației București SA (cea care avea responsabilități în gestiunea acoperișului) cunoștea încă din 12 octombrie că există defecte la acest acoperiș, dar n-a obiectat la folosirea în continuare a acoperișului.
3. Acoperișul a fost operat cu încălcarea restricțiilor, inclusiv în condiții de ninsoare, ceea ce a dus în mod direct la avarierea lui, iar Primăria a fost nevoită să contracteze servicii de reparații în regim de urgență.

Concluziile mele: cei vinovați vor plăti și Primăria Capitalei va contracta un serviciu de mentenanță corectivă.

Și o precizare pentru public: fostul primar Firea a mințit din nou, afirmând că suntem în perioada de garanție pentru stadion. Această garanție, care includea mecanismul acoperișului defectat, a fost de 36 de luni, deci a expirat de mult timp. Primăria Capitalei va imputa Companiei Municipale Tehnologia Informației București SA suma de 217.500 lei + TVA, contravaloarea reparației acoperișului", a scris Nicușor Dan, într-o postare pe contul său de Facebook.

Începând de la jumătatea lunii decembrie, acoperișul Arenei Naționale din București era în pericol de prăbușire, motiv pentru care stadionul nu a mai putut fi folosit.