În prezent, mai multe taxiuri aeriene sunt în stadiul de dezvoltare în întreaga lume, dar „CityAirbus” pare cel mai aproape de lansare.

Taxiul zburător pe care Airbus îl dezvoltă în prezent are scopul de a permite călătoriile aeriene rapide și mult mai ușoare pentru pasagerii, din marile orașe de pe glob, ocolind blocajele de trafic, și ajutându-i pe cei care fie trebuie să ajungă în destinații precum aeroporturi și stațiile de tren, ori pur și simplu în alte locații din orașe.

Săptămâna trecută, Airbus a scos pentru prima data în public un eVTOL (avion vertical de decolare și aterizare) - după mai mult de 100 de zboruri de testare private - la o demonstrație din fabrica Donauwörth (Germania). Vehiculul este echipat pentru a transporta confortabil patru pasageri și poate parcurge până la 120 de km pe oră. Motorul este complet electric și cu baterie, ceea ce îl face ecologic, iar configurația elicelor creează mai puțin zgomot decât un elicopter tradițional.

Nu există deocamdată o dată confirmată pentru momentul în care eVTOL va putea fi utilizat în mod obișnuit, deoarece companiile de taxi aerian trebuie să se confrunte cu multe runde de teste până să devină operaționale, dar ce se știe este că modelul va pilotat uman, nu automat.