Numărul de noi locuri de muncă centralizate pe una dintre platformele de recrutare online din România a crescut cu 25% în luna septembrie, faţă de luna precedentă, în timp ce numărul de aplicări pentru joburi a fost de 1,4 milioane, într-o creștere constantă de la o lună la alta. 

În septembrie s-au înregistrat 31.000 de locuri de muncă noi, iar oraşele în care s-au făcut cele mai multe angajări rămân Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Iaşi şi Constanţa, potrivit datelor eJobs.

Totodată, numărul de aplicări ale candidaților a crescut constant de la o lună la alta, în ultima jumătate de an, ajungând la 1,4 milioane de aplicări în septembrie. 

În septembrie am avut peste 146.000 de oameni care au aplicat pentru un loc de muncă, dintre aceştia 30.000 fiind candidaţi noi care fie nu aveau cont pe eJobs, fie nu mai fuseseră activi în ultimii ani. De altfel, aceasta a fost media lunară a ultimei perioade - între 25.000 şi 30.000 de candidaţi noi care aplică pentru prima oară sau pentru prima oară după mult timp în care nu au făcut o schimbare profesională. Mulţi dintre ei sunt foarte tineri, adică au între 18 şi 24 de ani, iar pentru ei vestea bună este că start-up-urile şi IMM-urile, unii dintre angajatorii predilecţi pentru acest segment de vârstă, au reînceput să angajeze semnificativ“, explică Bogdan Badea, CEO eJobs România. 

Cele mai multe locuri de muncă postate în luna septembrie au fost, ca și în lunile precedente, în vânzări, transport/distribuţie şi administrativ/logistică. În acest moment, peste 22.000 de locuri de muncă pentru Romania şi străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.

Reprezentanții platformei eJobs au anunțat recent că peste 10.000 de întreprinderi mici și mijlocii (IMM) și start-up-uri au făcut recrutări de personal în primele nouă luni ale acestui an, numărul fiind totuși în scădere cu 20% față de cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, însă scăderea este explicată de închiderea mai multor businessuri sau de suspendarea activității din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit platformei de recrutare eJobs.