Omul de afaceri Mihai Anastasescu, proprietarul companiei Neptun S.A. și al celor trei benzinării ETU Oil&Gas din județul Prahova, a luat o decizie fără precedent pentru comunitate și mediul de afaceri: a decis să comercializeze până la finalul anului carburanții de la stația din Câmpina cu adaos comercial de numai 0,1%, astfel că prețurile au scăzut cu până la 60 de bani pe litru. 

Omul de afaceri prahovean susține că a luat decizia de a vinde carburanți cu un adaos comercial de numai 0,1% pentru a-i ajuta pe antreprenorii și locuitorii din câmpina și împrejurimi să treacă mai ușor peste dificultățile generate de pandemia de coronavirus. 

Astfel, la stația din Câmpina, de pe strada Nicolae Bălcescu, chiar la intrarea în municipiu de pe DN1, prețul carburanților a scăzut semnificativ începând de marți, 15 septembrie, ora 11.00, urmând ca adaosul de numai 0,1% să fie practicat până la finalul acestui an. 

Un litru de motorină, sortimentul standard, se comercializează la ETU Oil & Gas din Câmpina cu 3,88 lei, cu tot cu TVA, față de 4,46 lei cât a fost până acum. Media în piață este de 4,43 lei/litru. Un litru de benzină standard coboară de la 4,52 lei la 4,12 lei. În piață, sortimentul de benzină popular se vinde în medie cu 4,45 lei. De asemenea, stația ETU din Câmpina vinde motorina premium cu 4,4 lei/litru, în scădere de la 4,85 lei/litru, și benzina premium cu 4,7 lei/ litru, față de 5,17 lei/litru. Practic, sortimentele premium vor fi mai ieftine decât cele populare de pe piață. Un litru de GPL se comercializează cu 2,03 lei, în scădere de la 2,52 lei/litru. Media în piață este de 2,52 lei/litru.

Rețeaua ETU Oil & Gas mai are două benzinării pe DN1, la Păulești și la Cornu.