Victor Ponta va intra curând în carantină. Șeful Partidului PRO România a anunțat luni seara la Digi 24 că s-a împăcat deja cu ideea și că va face acest lucru cel mai probabil de la finele lui iulie, când ar trebui să debuteze oficial campania premergătoare alegerilor locale din 27 septembrie.

Soția, Daciana, m-a și avertizat pe tema asta. Dacă mergi în campanie, o lună nu mai dai pe-acasă. Nu vreau să-mi îmbolnăvești copiii sau părinții!”, a arătat Ponta în acest sens. Care a adăugat că-și va asuma și acest lucru, fiindcă nu poți face campanie fără a intra în contact cu oamenii.

El a criticat decizia luată de cei de la PNL și PSD, formațiuni care, în opinia sa au stabilit, fără o consultare generală, că în acest an vom avea două rânduri de alegeri, pe cele locale, la 27 septembrie, și pe cele parlamentare la 5 decembrie.

E sinucidere curată să facem două rânduri de alegeri cu criza sanitară din jur. De ce nu facem o singură dată aceste alegeri sau în două duminici succesive și cu o singură campanie. Eu sunt gata să ascult părerea specialiștilor pe această temă, a lui Raed Arafat, a lui Alexandru Rafila și a altora, și să facem alegerile când spun acești oameni că e cel mai sigur, să zicem la 15 octombrie să zicem, dar să nu o mai lungim sau să ne multiplicăm singuri șansele de îmbolnăvire, dublând campania electorală”, a mai spus Victor Ponta.

Liderul PRO România a mai anunțat că o eventuală candidatură a sa la fotoliul general de primar general va fi anunțată pe 25 iulie. Singura sa precizare a fost că în acest caz va fi vorba despre o candidatură a unui bărbat, fără a oferi alte amănunte.