În plină perioadă de pandemie, când întreaga planetă este blocată în stare de alertă sau stare de urgență, Facebook lansează astăzi, un serviciu gratuit de întâlniri online, Facebook Dating, în 32 de țări din Europa, printre care și România.

Facebook Dating, a fost lansat initial anul trecut, în septembrie 2019, în SUA. De la lansarea Facebook Dating, au fost create peste 1,5 miliarde de "potriviri", în cele 20 de ţări în care funcţia este deja disponibilă.

Facebook Dating poate fi utilizat în cadrul reţelei de socializare Facebook, iar crearea profilului de Dating se realizează uşor, prin câteva click-uri.

Într-un mesaj oficial al companiei americane, Kate Orseth, directorul de produs al serviciului Facebook Dating, a precizat că utilizatorii pot alege să îşi creeze un profil pentru întâlniri online şi să îl şteargă apoi în orice moment, fără ca această operaţiune să implice ştergerea contului oficial de Facebook.

Prenumele şi vârsta utilizatorului din noul profil vor fi preluate automat din contul oficial de Facebook şi nu vor putea fi editate pe noul serviciu de întâlniri online. „Numele de familie al utilizatorului nu va fi afişat, iar utilizatorul poate să aleagă dacă doreşte sau nu doreşte să distribuie alte informaţii personale din profilul său online”, a mai precizat Kate Orseth.

''Găsirea unui partener de viaţă este ceva personal, motiv pentru care am construit Dating, ţinând cont de siguranţă, securitate şi intimitate. Pentru realizarea acestui serviciu, am lucrat cu experţi din domeniu pentru a oferi un acces uşor la sfaturi de siguranţă şi pentru o protecţie suplimentară în Facebook Dating. Aici vorbim inclusiv de posibilitatea de a raporta şi bloca pe oricine, precum şi de a opri trimiterea de fotografii, linkuri, plăţi sau videoclipuri în mesaje. Prietenii de pe Facebook nu vor fi sugeraţi ca potenţiale potriviri şi nici nu vor fi anunţaţi că v-aţi făcut profil pe Dating. De exemplu, profilul dumneavoastră de Dating, mesajele, aprecierile şi persoanele cu care vă potriviţi nu vor apărea în fluxul de ştiri Facebook. Obiectivul nostru este de a face din Facebook Dating un loc în care oamenii sa se simtă confortabil atunci când îşi caută un partener pentru a începe o relaţie'', informează compania.