Comitetul Olimpic și Sportiv Roman împreună cu Institutul Aspen România și BCR, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Educației și Cercetarii au lansat azi platforma programului „Sportul se Joacă”.

Programul își propune să promoveze sportul de masă, încurajându-i pe copii să faca mișcare, să identifice care disiplină îi atrage mai mult, facându-i să se joace de-a sportul în 12 discipline incluse în programul olimpic: atletism, baschet, biatlon, canotaj, gimnastică, handbal, judo, lupte, scrimă, tenis, tenis de masă și tir sportiv. ”Sportul se Joacă” reprezintă o platformă educațională deschisă de alfabetizare în sport, joacă, mișcare, o platformă care promovează exerciții distractive, fără a fi necesare resurse materiale speciale, cu scopul de a inspira adulții României să se joace „de-a sportul” cu copiii.

Platforma ”Sportul se Joacă” este activă de astăzi, 22 octombrie 2020, și site-ul www.sportulsejoaca.ro conține peste 120 de clipuri cu diferite exerciții din cele 12 discipline sportive olimpice.

O parte dintre marii campioni ai României s-au alăturat acestui proiect și au devenit Ambasadori ai ”Sportul se Joacă”: Elisabeta Lipă, Alina Dumitru, Ana-Maria Brânză, Paula Ivan, Mihai Covaliu, Marian Drăgulescu, Éva Tófalvi, Mihaela Ștef, Laura Coman, Gianina Beleagă, Ionela Cozmiuc, George Cosac, Răzvan Pîrcălabu.

„Sportul se joacă” este un program care va ajuta în primul și primul rând prin ceea ce conține: un număr de peste 120 de exerciții, exerciții prin care copiii vor descoperi practic lumea minunată a sportului, vor descoperi disciplinele olimpice și vor avea oportunitatea să aleagă ce îi atrage cel mai mult, ce li se potrivește și ce vor să practice mai departe”, a declarat președintele COSR, Mihai Covaliu.

Platforma ”Sportul se joacă” poate fi accesată pe www.sportulsejoaca.ro, canalul youtube ”Sportul se joacă”, pagina de facebook ”Sportul se joacă”.