Arhipelagul din Oceanul Indian își va deschide porțile turiștilor la 15 iulie.

Insulele Maldive, un paradis exotic, au stat în izolare mai bine de trei luni, însă vor deveni nou accesibile de la mijlocul lunii viitoare. Autoritățile de la Mahe au anunțat că începând cu 15 iulie turiștii străini vor putea reveni în vacanțe în arhipelag, iar condițiile de intrare în țară sunt destul de lejere.

Nu vor exista teste de Covid în aeroport și nici obligativitatea venirii cu acestea, singura măsură concretă fiind luarea temperaturii la aeroport. Cei care prezintă simptome vor fi testați, dar vor exista și teste aleatorii.

Viza rămâne în continuare gratuită și se acordă pe aeroport, în baza unei rezervări de hotel. Singura măsură cât de cât strictă este obligativitatea ca turiștii să rămână în același hotel pe toată perioada sejurului.

În această perioadă, în Maldive este sezonul umed, care ține până în noiembrie. Temperaturile sunt ridicate, în jur de 30 de grade, dar plouă zilnic și sunt posibile și furtuni. Nu e sezon de vârf astfel că prețurile sunt ceva mai mici decât în perioada noiembrie-aprilie. Chiar și așa însă, o noapte de cazare pe un resort de pe un atol costă câteva sute de euro.

Pentru români cea mai facilă rută către Maldive este prin Doha ori Dubai. Momentan nu există curse către aceste destinații, dar Qatar Airways va relua zborurile spre Doha chiar la 15 iulie.