Premierul României, Ludovic Orban, a precizat că tabletele nu vor fi oferite definitive elevilor, ci “într-o formă de comodat” și solicită autorităților locale și unităților școlare să achiziționeze tablete.

Cer autorităților locale și unităților școlare să achiziționeze tablete, pentru că tabletele nu se dau definitiv familiilor. Se dau într-o formă de comodat. E posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă și atunci tabletele pot fi recuperate și pot fi distribuite într-o altă localitate în care crește numărul de infectări și e necesar învățământul online”, a declarat Orban.

De asemenea, șeful Executivului a mai spus că „e posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă și atunci tabletele pot fi recuperate și pot fi distribuite într-o altă localitate în care crește numărul de infectări”.

Prim-ministrul a mai afirmat că licitațiile derulate prin ONAC la nivel national au procedure impuse de legislația Uniunii Europene.

„Ne este foarte greu. De unde să știm noi că o firmă care vine la licitație, știind care e calendarul, spune după ce depune oferta - și este singura care depune ofertă, că nu are capacitatea de a livra tabletele conform calendarului? Sigur, se reiau licitațiile la nivel național”, a mai explicat Orban.