Premierul României, Ludovic Orban, preconizează că peste două săptămâni vor fi vizibile rezultatele măsurilor luate de autoritățile locale pentru deschiderea școlilor, transmite romaniatv.net.

De asemenea, acesta a și-a exprimat încă o dată opinia referitoare la faptul că elevii sunt mai în siguranță la școală decât acasă.

Trei săptămâni a fost o nebunie prezentarea începutului școlii. Vedem rezultatele peste două săptămâni. La școală copilul poartă mască și ei sunt mai în siguranță decât când nu sunt sub supravegherea părinților", a afirmat prim-ministrul.

Orban a mai spus că regulile impuse de Guvern au fost respectate de autoritățile locale, deși “fiecare școală a avut propria organizare”.

Fiecare director, diriginte și învățător a stabilit niște reguli. Ele nu au fost standard peste tot. Noi am impus niște reguli, iar ele au fost respectate. Noi am luat toate măsurile și pentru a sprijini autoritățile locale” a mai zis șeful Executivului.

De asemenea, premierul a mai precizat că sunt două tipuri de tablete pentru elevi – cele cumpărate de școli și cele 82 de mii cumpărate de ONAC, prin licitație.

Sunt 2 tipuri de tablete: cele cumpărate de unitățile școlare și tabletele de ONAC în sistem centralizate, pentru care au fost cumpărate 82.000 de tablete. Unde nu au ajuns, școlile sunt în proprietatea autorității locale”, a explicat Ludovic Orban.