Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a decis să-i încurajeze pe credincioșii care reușesc să asiste la sfintele slujbe purtând masca sanitară pe gură și nas preț de două sau chiar mai multe ore.

La sfârșitul liturghiei oficiate luni în Catedrala Patriarhală, de Sfinții Petru și Pavel, patriarhul a ținut personal să le mulţumească credincioşilor prezenți la liturghie, în ciuda căldurii și a condițiilor speciale și i-a invitat să facă o fotografie împreună, în aer liber, în fața bisericii. 

Mulţumim celor care aţi venit şi aţi participat la Sfânta Liturghie. Îi felicităm pe toţi cei care poartă mască şi păstrează distanţa”, a spus Patriarhul României.

El a adăugat că este foarte important „să continuăm să împlinim recomandările date de medici”, mai ales în condițiile creșterii numărului de noi infectări, adăugând că avem de-a face cu „un virus foarte viclean, care când se retrage, când revine”. 

Biserica este instituţia care se roagă cel mai mult pentru sănătatea şi mântuirea oamenilor. În general, toate rugăciunile se rezumă la această cerere: ne rugăm pentru sănătatea şi mântuirea tuturor celor care cred în Hristos, dar şi pentru sănătatea şi mântuirea tuturor oamenilor”, a mai afirmat părintele patriarh Daniel.