Clădirea cunoscută sub numele de Pavilionul Ofițerilor din centrul oraşului Caransebeş domină prin statură și prin arhitectura deosebită a fațadelor întreaga zonă a parcului Dragalina cu care se învecinează.

Construită în 1884, clădirea a servit drept reședință pentru familiile ofițerilor „Regimentului de Graniță Maria Theresa”, punându-le la dispoziție atât apartamente pentru locuit cât și spatii comune cu funcțiuni sociale: restaurant, casino, sală de bal.

Acum se vinde cu 3,5 milioane de euro, potrivit Romania Soteby’s International Realty.

Dispusă în formă de trapez, clădirea este cu adevărat monumentală, are o suprafață construită mai mare de 6.500 mp, are deschidere către trei străzi și o curte interioară mare.

În stare foarte bună, clădirea a beneficiat de lucrări de renovare și consolidare în ultimii ani: s-au renovat integral fațadele, s-a recondiționat în întregime tâmplăria exterioara, s-au turnat planșee de beton la toate nivelurile, s-a consolidat fundația și structura de rezistență, s-au făcut reparații punctuale, interiorul clădirii fiind momentan „la roşu” .

Ținând cont de suprafața construită mare și de poziționare, clădirea ar putea primi în viitor o arie foarte variată de funcțiuni: ar putea deveni hotel, clădire publică, muzeu, unitate medicală sau de învățământ, sau clădire de birouri.