Amenzi drastice pentru cei care munceau fără forme legale.

Timp de trei zile, poliţişti din cadrul DGPMB, împreună cu inspectori din cadrul ITM București au desfășurat o amplă acțiune de control,  în scopul prevenirii și combaterii nerespectării normelor legale în domeniul muncii.

În trei zile de control, au fost depistate 15 persoane care desfășurau activități lucrative fără forme legale și fost au aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 344.000 de lei.

Echipele mixte au efectuat verificări și controale specifice la 13 societăți comerciale, ce își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor și care dețin șantiere pe raza municipiului București.

Au fost verificate 265 de persoane care desfășurau activități lucrative pe șantiere, iar în 51 de cazuri, pentru persoanele care au fost depistate, nu au putut fi prezentate documente care să ateste legalitatea angajării.

Ulterior, în urma analizării documentelor puse la dispoziție de reprezentanții societăților verificate, echipele de control au descoperit 15 persoane care desfășurau activități lucrative fără forme legale.

În total, au fost aplicate 113 sancțiuni contravenționale, în valoare de 344.000 de lei.