"Sunați la 0800.800.165, trimiteți imagini la 0755.021.218", este rugămintea reprezentanților Poliției Capitalei.

Opinia publică este așteptată să sprijine efortul polițiștilor în a depista persoanele care refuză să se conformeze normelor obligatorii în starea de alertă.

“Pe fondul creșterii numărului de cazuri de infectare, Poliția Capitalei a intensificat controalele în toate zonele Municipiului.

Acum facem un apel la cetățeni, să ne sprijine în identificarea locurilor, și mijloacelor de transport unde, anumite persoane, nu respectă normele de protecție individuală.

Apelul transmis la TELVERDE declanșează verificări.  Verificăm cele sesizate și mai mult decât atât, în urma acestor telefoane am construit o hartă a punctelor fierbinți, a zonelor unde se încalcă cel mai des regulile de protecție, zone care  vor face obiectul unor verificări amănunțite.

De asemenea, aveți la dispoziție și numărul de WhatsApp 0755.021.218, unde puteți trimite imagini, foto sau video cu privire la cele sesizate la TelVerde 0800.800.165”, este apelul purtătorului de cuvânt al DGPMB, comisar-șef Diana Sarca.

Aceasta a precizat că numărul apelurilor primite la TelVerde este în creștere, ieri fiind înregistrate 27 de apeluri, față de numai 10, în ultima zi de week-end.

Un alt număr de telefon, 0800.800.358, apelabil gratuit, a fost pus la dispoziție pentru cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19.

La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.