Urmează cea mai mare provocare: "colectiv" va candida la Premiile Oscar 2021, la categoria "Cel mai bun lungmetraj internaţional".

"colectiv" în regia lui Alexander Nanau, a fost desemnat aseară cel mai bun documentar la Premiile Academiei Europene de Film, în cadrul unei ceremonii desfăşurate online din cauza pandemiei, informează Agerpres.

Documentarul "colectiv" a avut premiera mondială anul trecut, la Festivalul Internațional de Film de la Veneția și, așa cum este ușor de ghicit, descrie povestea dramatică a incendiului din clubul Colectiv, văzută prin intermediul unei anchete jurnalistice. „colectiv” spune povestea primului an de după incendiul din clubul Colectiv. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuală.

Alături de alte cinci documentare, la aceeași categorie a concurat și filmul "Acasă", de Radu Ciorniciuc.

Anul acesta Gala Premiilor EFA a fost organizată fără public, fiind transmisă pe pagina de internet a Academiei Europene de Film.

Conform aceleiași surse, "colectiv" va merge anul viitor la Premiile Oscar 2021, urmând a fi înscris în secţiunea "Cel mai bun lungmetraj internațional", denumită anterior "Cel mai bun film străin".