Senatorul USR, Florina Presadă, a reacționat, miercuri, după ce primarul Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat, într-o conferință de presă, că PNL este cea mai bună variantă pentru alegerile parlamentare de pe 6 decembrie.

„Eu ştiu cât m-am luptat inclusiv cu ciuma galbenă timp de 4 ani în Parlament. Să spui tu, Nicuşor Dan, că PNL şi Orban sunt cele mai bune opţiuni pentru guvernare, este o aberaţie. Nicuşor, clipeşte de două ori dacă te lasă Ludovic cu puşculiţa goală. În rest, rămâne cum am stabilit: ne vedem la guvernare!”, a scris Presadă, pe pagina sa de Facebook.

Reacția reprezentantei USR vine în urma declarațiilor lui Nicușor Dan, care a anunțat că este „obligatoriu” ca PSD să fie învins la aceste alegeri, iar singurul partid care poate face asta este PNL.

„PNL e partidul care poate bate PSD la alegerile parlamentare, aşa cum a făcut-o la locale. Consider că este un act de responsabilitatea să vin în faţa dvs să îmi exprim opţiunea. Iată argumentele mele – PNL are cel mai solid program de guvernare. Avem de absorbit 80 miliarde de euro, avem de absorbit în viteză acest bani şi nu avem timp de pierdut, nu ne permite. PNL are cea mai bună variantă de premier, pe Ludovic Orban. E o persoană pe care am cunoscut-o în aceste luni, o persoană de încredere, care îşi ţine cuvântul, o persoană loială, mai are o calitate – e preocupat de soluţie, nu de obţinerea de imagine. Guvernul PNL, sub conducerea lui Ludovic Orban a dovedit că are capacitatea să se sacrifice pentru mize mai înalte”, a precizat, miercuri, Nicuşor Dan, în cadrul unei conferințe de presă la sediul PNL București.