Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat că aproximativ 20 de garaje din sector vor fi desființate, iar în locul acestora ar putea fi construite 40 de noi locuri de parcare.

„Poliția locală din Sectorul 5 au constatat următoarele:

  • s-au identificat mai multe garaje, copertine şi alte amenajări cu destinaţia de garaj, executate pe domeniul public sau privat al Municipiului Bucureşti pe raza Sectorului 5; 
  • acestea vor fi desfiinţate pe cale administrativă, în acord cu prevederile Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii cu modificările şi completările ulterioare, urmând ca pe acelaşi amplasament să fie amenajate noi locuri de parcare”, a transmis primăria Sectorului 5.

Conform unor estimări ale sursei citate, în locul celor 20 de garaje ar putea fi amenajate circa 40 de noi locuri de parcare.

Serviciul Disciplină în Construcţii va continua efectuarea de verificări în vederea identificării tuturor construcţiilor tip garaj edificate fără autorizaţii de construire pe domeniul public sau privat al Municipiului Bucureşti pe raza Sectorului 5, a mai informat Primăria.