Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că primăria și-a exprimat intenția de a cumpăra ELCEN.

Acesta a precizat că o astfel de inițiativă ar avea nevoie de acordul Consiliului General al Municipiului București, al Ministerului Energiei și al Ministerului Finanțelor.

„Noutatea în zona de termoficare este că ne-am exprimat intenția de a cumpăra ELCEN. E un deziderat care a apărut în spațiul public de foarte mult timp, inclusiv la administrațiile anterioare, avem instrumentele să-l realizăm. Există disponibilitatea pe care am exprimat-o formal din partea Primăriei, este nevoie de acordul CGMB și de acordul Guvernului prin Ministerul Finanțelor și Energiei. Sunt optimist că această preluare va avea loc”, a spus Nicușor Dan.

De asemenea, edilul a mai afirmat că datoriile curente ale Primăriei Capitalei sunt de 2,5 miliarde de lei.

”Datoriile curente ale PMB sunt 2,5 miliarde lei și vreau să exemplific ce înseamnă. 2,5 miliarde lei înseamnă aproximativ cât a costat metroul din Drumul Taberei, cât costă podul de la Brăila pe Dunăre. Toți banii aceștia ar trebui să îi plătim acum. Aici ne-au adus floricelele și târgurile și companiile municipale. Conturile PMB sunt blocate din luna august. Acesta e motivul pentru care nu putem începe să plătim nicio lucrare de investiție. Nu putem să continuăm lucrările pe prelungirea Ghencea până când nu vom debloca această situație financiară. Și soluția e una singură”, a explicat Dan.