De această dată, procurorii s-au sesizat din oficiu, în urma imaginilor difuzate la televiziunile de știri, în care se văd mai multe persoane care par că ar căuta ceva anume, în prezența jandarmilor, prin sacii cu voturi depozitați într-o încăpere a Biroului de Circumscripţie Electorală a Sectorului 1.

Reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunțat că a fost deschis un nou dosar penal in rem, în cazul acuzelor de fraudă, la alegerile de duminică, de la Sectorul 1.

Este cel de-al doilea dosar penal, deschis sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, după cel din 28 septembrie, atunci când o persoană a fost prinsă cărând aproape 500 de procese verbale, de la secțiile de vot din Sectorul 1.

În primul dintre dosarele penale se fac cercetări in rem, pentru falsificare a documentelor și evidențelor electorale, iar în cel demarat astăzi, sunt cercetate fapte susceptibile a se încadra la tentativă la infracțiunea de falsificare a documentelor și evidențelor electorale.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, Călin Bogdan, a precizat că va reveni cu noi declarații, pe măsură ce anchetele vor avansa.