Acesta a fost reținut aseară, pentru 24 de ore, după mai multe ore de audieri la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei.

Brancardierul de la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală, care a ucis joi o pacientă COVID, după ce a deconectat-o de la aparatele care o țineau în viață, a fost reținut aseară pentru 24 de ore.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București vor solicita astăzi judecătorilor să încuviințeze arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, sub acuzația de ucidere din culpă.

“La data de 11.12.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat, brancardier în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” București, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, fiind reținută următoarea situație de fapt:

În data de 10.12.2020, ora 15:30, după ce una dintre cele două paciente dintr-un salon al Secției de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon și depunerea acestuia la morgă au fost solicitați mai mulți brancardieri, între care și inculpatul, precum și o infirmieră. Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecție, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aștepta pe ceilalți și, confundând cele două paciente, și-a depășit atribuțiile de serviciu și a scos sonda de intubare de la pacienta în viață, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertați”, au transmis, într-un comunicat, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Pacienta care a decedat din cauza manevrei brancardierului avea 65 de ani și era internată cu Covid-19, la secția ATI a spitalului, din data de 25 noiembrie.

Aseară, la ieșirea de la audieri brancardierul a transmis familiei victimei “regrete”, iar familiei sale să îl aștepte acasă.