Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat, duminică seara, Hotărârea prin care introduce Marea Britanie pe lista țărilor de risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune carantinarea persoanelor care sosesc în România, dar și suspendarea tuturor zborurilor spre și dinspre această țară.

Decizia CNSU vine în urma îngrijorărilor create după apariția unei noi tulpini de coronavirus, care este mult mai contagioasă și a dus la impunerea carantinei în Londra și sud-estul Angliei.

Vă prezentăm mai jos măsurile adoptate în ședința CNSU:

„Art. 1 (1) Se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) se aplică începând cu data de 21.12.2020 ora 00.00.

Art. 2 Se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00, cu excepția zborurilor prevăzute la art. 4 pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. 1.065 din 14 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19.

Art. 3 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora”, se arată în hotărârea CNSU.