Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a solicitat în scris companiei Romprest refacturarea serviciilor prestate în ultima perioadă pentru a înceta astfel situația devenită de-a dreptul alarmantă. 

Solicitarea vine ca urmare a neregulilor constatate în Nota de raport nr. 37031/04.12.2020 a Poliţiei Locale Sector 1, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand a solicitat prestatorului de salubritate să verifice în mod riguros serviciile facturate pornind de la constatările Poliţiei Locale, să storneze factura nr. 5-0002854/16.11.2020 şi să refactureze sumele în concordanţă cu serviciile prestate.

"Cetăţenii nu merită să fie «victimele» unui fals război între prestatorul de servicii de salubrizare care forţează nota şi modifică tarifele după cum doreşte şi autoritatea locală. Cetăţenii îşi doresc curăţenie pe străzi pentru că plătesc enorm pentru acest serviciu. Din respect pentru banii comunităţii locale, nu pot plăti nişte servicii prestate doar pe hârtie. Tocmai de aceea, pentru a intra în legalitate, am solicitat prestatorului să refactureze serviciile prestate. Cât de curând vom rezolva această situaţie, însă doar cu respectarea strictă a legii”, a declarat primarul.

Primăria Sectorului 1 al Capitalei anunţa, la începutul săptămânii, că Poliţia Locală face verificări în permanenţă pentru a identifica persoanele care depozitează ilegal deşeuri pe străzi, trotuare şi spaţii verzi, atrăgând atenţia că amenzile pentru aceste fapte sunt cuprinse între 2.000 şi 5.000 de lei.

Prestatorul serviciului de salubritate nu a mai ridicat, în ultimele săptămâni, deşeurile de pe domeniul public deoarece nu a mai fost plătit din luna iunie, iar restanţele se ridică la 100 de milioane de lei. 

”Cât de curând posibil, vom implementa soluţii în interesul comunităţii locale, inclusiv crearea unei companii de salubrizare care să fie controlată de Consiliul Local. Săptămâna aceasta vom pune în dezbatere publică un proiect de hotărâre de consiliu care presupune tarife mai mici pentru agenţii economici”, afirma Clotilde Armand.