Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România (SNPPC) va fi prima propunere a PSD Călărași, pentru Camera Deputaților, la alegerile din 6 decembrie.

După înregimentarea a doi medici celebri, PSD a trecut și la racolarea de lideri de sindicat.

Cel mai răsunător nume, care va candida din partea PSD, este, deocamdată, cel al liderului SNPPC, Dumitru Coarnă, care va deschide lista PSD de la Călărași, pentru Camera Deputaților.

Acesta a confirmat informația, pentru Realitatea Plus, menționând că a fost votat în unanimitate, pentru prima poziție de pe listă, de către organizația locală PSD Călărași.

Urmează ca Biroul Executiv Politic al PSD să-și dea acordul, asupra acestei candidaturi.

Nu este pentru prima oară când PSD recurge la astfel de manevre politice, cu speranța că va căpăta voturi de la sindicaliștii organizației al cărei lider urmează să ajungă în Parlament.

Printre cazurile cele mai cunoscute se numără cele al lui Ion Rădoi, liderul USL Metrou, care a renunțat, ulterior, la politică, după un mandat de deputat PDSR (2000-2004) și unul de senator UNPR (2004-2008) și al lui Liviu Pop, care din președinte al Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș a ajuns senator PSD și, ulterior, Ministru al Educației.