Vehiculele STB folosesc instalaţiile de climatizare fără a recircula aerul din interiorul vehiculului, se precizează într-un comunicat al STB, dat astăzi publicității.

“În perioada stării de alertă şi în contextul pandemiei de coronavirus, Societatea de Transport Bucureşti (STB) SA asigură confortul şi protecţia călătorilor în toate vehiculele aflate pe traseu, prin utilizarea aerului condiționat şi a sistemului de climatizare. Subliniem faptul că nu este utilizată funcția de recirculare a aerului din interior, ci doar introducerea de aer proaspăt și rece, din exterior”, se spune în comunicatul celor de la societatea de transport.

Conform informațiilor oferite de reprezentanții STB, sistemul de climatizare din autobuze și troleibuze este setat să pornească automat, la temperaturi de peste 22 de grade, fără a fi necesară intervenția conducătorului auto.

Din cele aproape 1.000 de autobuze Mercedes Citaro, jumătate au echipamente de aer condiționat, iar în alte 150 de autobuze au fost montate instalații de climatizare. Prin același proiect de modernizare a vehiculelor STB, alte 100 de troleibuze au fost echipate cu instalații de aer condiționat.

În același timp, numărul autobuzelor dotate cu aer condiţionat a crescut şi ca urmare a achiziţiei de către Primăria Capitalei a celor 400 de autobuze Otokar, care au astfel de sisteme.

În prezent, compania de transport public are în derulare un contract pentru instalarea de sisteme de aer condiționat la 46 de tramvaie. Acum doar 12 tramvaie din parcul companiei sunt echipate cu instalaţii de aer condiţionat, aceste vehicule fiind repartizate pe liniile pe care se înregistrează fluxuri mari de călători, respectiv 41, 32, 1 şi 10.

Pentru a folosi la capacitate cât mai mare parcul de vehicule, autobuzele fără instalații de aer condiţionat sunt distribuite echilibrat pe linii şi circulă intercalat cu cele care dispun de o astfel de instalație.

Pentru îmbunătăţirea transportului public, Primăria Capitalei continuă eforturile de modernizare a flotei STB, prin achiziţia unor mijloace de transport în comun, dotate din construcţie cu echipament de climatizare. Astfel, chiar de luna viitoare 130 de autobuze hibrid noi-nouțe vor intra, treptat, pe traseele liniilor 105 și 131.