Minsitrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat, luni seara, că „era imperios necesar să înceapă școala”, fiindcă „își doreau copiii”, iar acesta a apreciat că, în prima zi a noului an școlar, „în marea majoritate s-au respectat regulile”, potrivit obervatornews.ro.

"Luna septembrie este o lună de încercare, o lună de foc, în măsura în care am avit mai multe măsuri de relaxare. Astăzi, în prima zi de şcoală, în marea majoritate s-au respectat regulile, după intrarea în curte, spre şcoală. Până la intrarea în curte, înspre şcoală, a fost destul de aglomerat şi am observat că şi în fata şcolilor a fost aglomeraţie. Sper că a fost doar o zi de început în care nu eram obişnuiţi pentru un început de şcoală în acest mod. Era imperios necesar să înceapă şcoala, atât din punct de vedere didactic, social şi emoţional. Copiii îşi doreau, copiii îşi doreau şi trebuiau să existe nişte reguli", a declarat Nelu Tătaru.

Deminitarul a îndemnat populația să respecte măsurile de siguranță sanitară, precum distanțarea, purtatul măștii de protecție și folosirea dezinfectantului, deoarece „nimeni nu este pregătit să facă experimente cu copiii și profesorii”.

"Noi nu am discutat de curaj, am discutat de precauţii. În condiţiile în care vom vedea că avem o transmitere comunitară scăzută, că avem toate condiţiile încât să putem avea şi distanţare, în care putem să fim siguri că se respectă regulile de igienă, în care să putem fi siguri că există şi dezinfectantul, în care putem fi siguri că cineva urmăreşte aceste activităţi, ne gândim. Dar, în acest moment, nu suntem în situaţia să putem lăsa libertatea (...). Nu. Sunt nişte reguli pe care trebuie să le menţinem: masca, distanţarea, dezinfectantul. Haideţi să păstrăm aceste reguli. Cred că nimeni nu este pregătit să facă experimente cu copiii şi cu profesorii", a precizat ministrul Sănătății, la Digi24.

De asemenea, acesta a mai avertizat că se așteaptă la o creștere a cazurilor de infectare cu COVID-19, odată cu reluarea activității didactice din școli.

"Sperăm ca riscurile să fie reduse la minim, să avem o creştere uşor perceptibilă, să rămânem pe acest platou pe care ne aflăm astăzi, până în 1.500 de cazuri. În respectarea regulilor există un parteneriat: elevi, profesori, părinţi".