Începând de luni, 19 octombrie, toate laboratoarele și seminariile cu prezență fizică ale Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) din cadrul Universității București se vor suspenda, potrivit anunțului de pe site-ul oficial al unității de învățământ, precum și de pe pagina oficială de Facebook. Astfel, întreaga activitate didactică se va desfășura în mediul online.

“Având în vedere evoluția îngrijorătoare a situației pandemice, Consiliul FJSC a decis ca începând de luni, 19 octombrie 2020, activitatea difactică de predare se va desfășura exclusiv în online (Google Meet si Microsft Teams/Moodle.Unibuc)”, se arată pe pagina de Facebook a FJSC.

Decanul Antonio Momoc a declarat că prioritară este sănătatea studenților și a cadrelor didactice, iar când situația epidemiologică o va permite, activitatea didactică în format fizic va reveni.

„Decanul FJSC, Antonio Momoc, dă toate asigurările că atunci când situația o va permite va repune în discuție reluarea orelor de laborator și seminar la clasă. Facem o prioritate din sănătatea studenților și profesorilor noștri și evităm orice risc. Conducerea FJSC, decanul, prodecanii și secretariatul vor fi în continuare în activitate normală la sediul facultății din Complex Leu, etaj 6″, mai transmite FJSC.

Până în prezent, majoritatea cursurilor, a seminariilor și a laboratoarelor se desfășurau online, însă exista și unii profesorii care au optat pentru prezența fizică a stundeților.