Asociația Pro Infrastructura a publicat noi imagini video cu lucrările de pe Lotul 1 al Autostrăzii Transilvania (A3), dintre Târgu Mureș și Ungheni, și al drumului de legătură din zona municipiului. 

Mai exact, este vorba de 4,5 kilometri de autostradă și de 4,7 kilometri de drum de legătură, cu două benzi pe sens, între Aeroportul Târgu Mureș și zona centrului comercial Metro. 

La începutul lunii septembrie, Asociația Pro Infrastructura consemna că lucrările pe șantierul Lotului I al Autostrăzii Transilvania, acolo unde constructor a fost desemnat compania Strabag, decurg într-un ritm bun. 

Lucrările pe cei 4,5 kilometri de autostradă și 4,7 kilometri de drum de legătură cu patru benzi ai tronsonului Ungheni -Tg. Mureș din Autostrada A3 Transilvania avansează într-un ritm bun. La șase săptămâni de la debutul lucrărilor întreg șantierul este atacat, executându-se săpături în deblee, umpluturi, coloane forate pentru structuri, podețe și chiar relocări de utilități. Dacă menține ritmul bun de lucru și numeroasele rețele de utilități electrice vor fi relocate în timp util, constructorul Strabag are șanse bune să finalizeze șantierul până la finalul anului 2021, conform termenului contractual“, arătau la începutul lunii reprezentanții Asociației Pro Infrastructura.

Contractul de execuție pentru lotul lotul Târgu Mureș - Ungheni din Autostrada Transilvania, în valoare de 192 de milioane de lei, a fost semnat la sfârșitul lunii mai a acestui an cu Strabag, iar lucrările au termen de 18 luni. Este vorba de un lot de 9,2 kilometri, 4,5 kilometri de autostradă și 4,7 kilometri de drum de legătură

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat pe 29 mai 2020 contractul pentru execuția lotului Târgu Mureș - Ungheni din Autostrada Transilvania cu constructorul Strabag. Acest lot din Autostrada Transilvania a fost unul dintre cele mai disputate proiecte de infrastructură rutieră. Pentru atribuirea contractului, CNAIR a primit în total 12 oferte. 

CNAIR a lansat pe 21 octombrie 2016 licitaţia pentru „realizarea Autostrăzii Brașov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, Lotul 1: Târgu Mureş - Ungheni şi Drum de legătură – relicitare“. Contractul prevede execuţia lucrărilor pentru următorul tronson de autostradă: Lot 1: Târgu Mureş– Ungheni (4,5 km) + drum de legătură (4,7 km). Autostrada A3 (numită şi Autostrada Transilvania pe porţiunea Braşov-Borş) face legătura dintre Bucureşti şi ieşirea spre Ungaria prin Borş.