Acesta riscă acum pușcăria, pentru cumul de infracțiuni.

Vineri, 11 septembrie, în jurul orei 23.40, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere au oprit pentru control, un autovehicul, pe Str. C.A. Rosetti. Conducătorul auto, un bărbat în vârsta de 32 de ani, a refuzat inițial să utilizeze aparatul alcooltest și, ulterior, recoltarea mostrelor biologice, necesare stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art. 337 din Codul Penal (Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorității competente, aflat în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani).

În aceeași noapte, dar considerat a fi în data de 12 septembrie, în jurul orei 04.50, conducătorul auto a fost depistat din nou la volan, la intersecția Calea Moșilor-Str.Popa Petre. De această dată a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat din nou recoltarea mostrelor biologice. În acest context, s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art. 335 alin.2 (Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă), în concurs cu prevederile art. 337 din Codul Penal.

“În urma probatoriului administrat, față de persoana în cauză s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, cu propunere de arestare preventivă”, informează Poliția Capitalei. Chefliul riscă acum să facă cinci ani de pușcărie, pentru o noapte de plimbare, beat, la volan și refuzul de a merge la INML, pentru recoltarea de probe biologice.