Vreți să faceți un cadou scump unei persoane dragi, de sărbători? Atenție la escrocii care vând produse contrafăcute. Un individ a fost prins în flagrant de polițiștii bucureșteni pe când vindea o replică de doi lei a unui telefon scump.

Profitând de perioada sărbătorilor, paginile de mică publicitate de pe internet abundă în tot felul de oferte, care mai de care mai atractivă. Unele, poate chiar prea atractive. Partea proastă este că nu toate ofertele sunt reale și vă puteți trezi în situația în care ați plătit o sumă mare de bani, pentru o replică ieftină a unui produs de firmă.

De exemplu, la data de 7 decembrie, în jurul orei 14.00, poliţişti din cadrul Secţiei 19 au fost sesizaţi de către un bărbat, în vârstă de 50 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei infracţiuni de înşelăciune, prejudiciul creat fiind estimat la 3.500 de lei.

Reclamantul s-a întâlnit cu un bărbat, pe care l-a contactat în urma unui anunţ online privind vânzarea unui telefon mobil, iar după efectuarea tranzacţiei a constatat faptul că telefonul era o replică.

În foarte scurt timp a fost identificat un posibil vinovat, dar și un complice al acestuia, cei doi fiind filați de anchetatori.

“Polițiștii au procedat la supravegherea celor doi, aceştia fiind prinşi în flagrant o zi mai târziu, la data de 8 decembrie, în jurul orei 13.45, imediat după ce au oferit spre vânzare, unei femei, o altă replică a unui telefon mobil. Cei doi au fost imobilizaţi şi conduşi pentru audieri la sediul secţiei de poliţie.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 19 şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înșelăciune   și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică, sau similară, cu o marcă înregistrată, pentru produse identice ori similare, faţă de cei doi fiind dispuse măsurile de arest la domiciliu, respectiv control judiciar”, informează biroul de presă al Poliției Capitalei.