Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a verificat ieri stadiul lucrărilor la obiectivul de investiții calea ferată Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), după ce duminică dimineața a început să circule pe acest tronson primul tren de test. 

Eu am fost astăzi (n.r. – marți, 15 septembrie) într-o probă-test, într-o verificare pentru tot ceea ce credem noi că se va întâmpla undeva la sfârşitul lunii octombrie, când vom finaliza cei 8 kilometri de linie dublă. De la Gara de Nord până la Otopeni sunt 19,5 kilometri. Pe 8 kilometri între Mogoşoaia şi Baloteşti se modernizează linia, vom avea linie dublă. Se construieşte acel tronson de 3 kilometri, pasarela peste DN1, nou, de la zero“, a declarat ministrul Transporturilor.

Lucian Bode a apreciat că este greu de imaginat că această cale ferată include primul tronson de cale ferată construit de la zero în România după Revoluţie.

Dacă vă puteţi imagina: este primul tronson de linie de cale ferată construit în România de la zero după 1989. Aşadar, suntem într-un progres fizic de peste 98%, vom realiza cel mai probabil săptămâna viitoare primele deplasări cu invitaţi, cu presa, aşa cum am făcut şi la metrou. (...) Noi credem că o dată cu noul Mers al Trenurilor, 12 decembrie, din acel moment, de la Gara de Nord la Otopeni, sau de la Otopeni la Gara de Nord vom parcurge cei 19,5 kilometri în 15-17 minute“, a încheiat ministrul Transporturilor.

Duminică dimineața a ajuns în gara Aeroportul Otopeni primul tren de test și a făcut mai multe curse, pentru a încerca noua legătură rutieră. Numai că trenul de test nu aparținea companiei naționale CFR Călători, ci unei companii private. Iar acest lucru a scandalizat mulți ceferiști, dar și opinia publică. 

Club Feroviar a publicat mai multe imagini cu trenul de test pe calea ferată Gara de Nord – Aeroportul Otopeni. Astfel, din aceste imagini, se poate observa că trenul de test aparține unui operator privat, respectiv Transferoviar Călători.

Foarte multă lume se aștepta ca primul tren care trece pe noua linie să fie unul al CFR Călători. Operatorul feroviar de stat a transmis mai multe precizări, printr-un comunicat de presă, după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora CFR Călători au ar fi răspuns solicitării de a face teste. 

„Referitor la afirmația apărută în spațiul public potrivit căreia CFR Călători nu a răspuns solicitării pentru a efectua testele pentru noua linie feroviară spre Aeroportul Henri Coandă, precizăm că aceasta este falsă. Facem precizarea că CFR Călători nu a primit o astfel de solicitare“, a spus CFR Călători, într-un comunicat. 

Reprezentanții CFR Călători au mai arătat că societatea a avut întâlniri cu reprezentanții firmei care realizează construcția pentru a pune la punct detaliile privind amenajarea spațiilor ce urmează să fie ocupate de personalul CFR Călători în stația de cale ferată din Aeroportul Henri Coandă. „Apreciem că neverificarea informațiilor preluate de pe alte site-uri conduce la o dezinformare a opiniei publice și la o prejudiciere voită a imaginii și implicit a activității CFR Călători“, au mai arătat reprezentanții CFR Călători.

Valoarea contractului ce vizează proiectul Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă se ridică la 398,1 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile. Durata de implementare a contractului este de 14 luni (2 luni proiectare și 12 luni execuție), începând cu luna iunie a anului trecut. Astfel, trenul ar fi trebuit să circule la final de august, iar călătoria ar trebui să dureze 21 de minute.

Constructorii sunt companiile ARCADA (pentru construcții civile/viaduct), WIEBE (pentru suprastructură CF) și ALSTOM (pentru instalații semnalizare și telecomunicații).