Achiziția aparține celebrei "Economat Sector 5" SRL.

15.000 de lei un pinguin care îi ajută pe începători să își țină echilibrul și 1.000 de lei o pereche de patine, sunt câteva dintre prețurile conexe pe care ar trebui să le plătească cei de la Primăria Sectorului 5 pentru patinoar.

Edilul de la Sectorul 5 povestește pe Facebook cum a descoperit patinoarul din scriptele primăriei.

“Am solicitat zilele trecute mai multe date din contabilitatea Primăriei Sectorului 5, pentru a afla ce facturi mai avem de plătit. În cazul în care credeați că activitatea Economat SRL s-a oprit la achiziția de pixuri Montegrappa și dulciuri franțuzești de aproximativ 7,5 milioane de euro, aflați că nu! Această societate, care ar fi trebuit să ofere produse și servicii la prețuri accesibile pentru persoanele sărace s-a ocupat, în 2018, de achiziția unui patinoar artificial de peste 10.000 de metri pătrați, care valorează 140 de milioane de lei. Și asta nu este tot. Tot Economat Sector 5 SRL s-a ocupat de achiziția a peste 5.000 de patine (1.000 lei/ bucata) și urși polari și pingiuni care îi ajută pe începători să își păstreze echilibrul (15.000 lei fără TVA/ bucata). Valoarea totală pentru toate aceste achiziții este de peste 30 de milioane de euro”, scrie Piedone pe Facebook.  

Acesta spune că patinoarul este atât de mare, încât nu poate găsi o locație pe raza Sectorului 5, unde să poată fi amplasat. Deocamdată, atât patinoarul, cât și patinele, ursuleții și pinguinii zac într-un depozit de la marginea Bucureștiului, pline de praf și pânze de păianjen.

“Trebuie să știți că nu voi plăti nicio factură! În primul rând pentru că sumele sunt exagerat de mari și achiziția nu se justifică... Ca o curiozitate: patinoarul construit de Ion Țiriac în Otopeni, de o dimensiune mai mică, ce-i drept (4.863 de metri pătrați), a costat 3,6 milioane de euro. Iar Sectorul 5, pentru 10.000 de metri pătrați, plătește 30 de milioane de euro”, concluzionează primarul Sectorului 5.