Daniel Băluță anunță crearea unei rețele complexe de piste pentru bicicliști, pe raza Sectorului 4.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță anunță pepagina sa de Facebook crearea unei complexe rețele de piste pentru biciclete, ce va include și un traseu pe digul Deltei Văcărești.

“Sectorul 4 va avea cea mai complexă rețea de piste de biciclete, care va include un traseu chiar și pe digul Parcului Natural Văcărești.

Rețeaua va porni din zona de sud a Sectorului 4, atât de pe Șoseaua Giurgiului (unde pista este deja finalizată), cât și de pe strada Reșița, intersecția cu strada Luică.

Cele două bulevarde se vor uni, prin străzile Drumul Găzarului și Nițu Vasile, cu Calea Văcărești, de unde bicicliștii vor avea acces spre digul Parcului Natural Văcărești și spre Șoseaua Vitan-Bârzești.

Tot din Calea Vărești, pista va vira spre parcurile Lumea Copiilor și Tineretului, cu ieșire pe strada Șerban Vodă, capătul și locul de întoarcere fiind pe această arteră, în apropiere de Piața Unirii.

Pentru întoarcere în cartier, putem urma fie traseul descris mai sus, fie traseul ce se continuă dinspre strada Șerban Vodă către Șoseaua Giugiului”, precizează, pe Facebook, primarul Sectorului 4.

Rețeaua de piste pentru biciclete va include mai multe tronsoane noi, pe lângă cele deja existente, pe raza Sectorului 4:

  • 1.024 metri pe Șos. Vitan Bârzești;
  • 2.545 metri pe digul Parcului Național Văcărești;
  • 1.652 metri pe Calea Văcărești;
  • 1.284 metri pe strada Nițu Vasile;
  • 1.465 metri pe Drumul Găzarului.

Pentru realizarea acestui proiect a fost finalizat studiul de fezabilitate și urmează să fie emis ordinul de începere a lucrărilor.