Fostul președinte a sesizat brusc faptul că de doi ani Pădurea Snagov dispare puțin câte puțin.

Detașat, parcă, de iureșul nevăzut al campaniei electorale, Traian Băsescu a început să sesizeze amănunte din viața cotidiană: ne dispar pădurile. Și nu orice fel de pădurice, din vârf de munte, ci ditamai pădurea de la Snagov, zona Izvorani, unde prețul per metrul pătrat, de teren, bate record după record.  

“Crimă cu sânge rece!” scrie acuzator, pe Facebook, Traian Băsescu.

“Să nu credeţi că această crimă se petrece undeva în creierul munţilor, în locuri izolate, nevăzute de nimeni...Nu...Aceste imagini sunt de azi (ieri, nota red.), din Pădurea Snagov, în zona Izvorani, la câteva sute de metri de Centrul Olimpic. Şi este doar o mostră. Pădurea Snagov este sistematic defrişată, de mai bine de doi ani şi, se pare, chiar cu aprobarea celor responsabili”.

Mai bine mai târziu decât niciodată, așa că nu putem decât să îl felicităm pe fostul președinte pentru atitudinea civică de care dă dovadă din doi în patru ani, de obicei în campania electorală.

Comentariile la postarea lui Traian Băsescu, aproape 500 la număr, sunt, majoritatea, de-a dreptul răutăciaose. Iată câteva mostre:

Bogdan Stoica - Eu ți-am zis că dacă ai merge și treaz cu mașina ai vedea lucrurile pe lângă care treci. Dar tu nu și nu, gibii, gibii.

Gina Nechita - Mare noroc că s-a inventat Facebook ul, că avem unde vorbi !! Concret, Domnule Președinte, ați sunat la 112 ?

Bogdan Zăbavă - Lasă-ne domnule, că și pe vremea ta se tăia la fel și nu ai făcut nimic. Cu multă considerație!