Poliția Capitalei a amendat administratorul terasei unde a avut loc petrecerea și încă analizează imaginile, pentru a-i depista pe contravenienți.

Reporterul ProTv Roxana Hulpe a postat pe pagina proprie de Facebook imagini filmate aseară în Centrul Istoric, în care se vede cum mai mulți tineri dansează în mijlocul străzii, lângă o terasă, fără a respecta măsurile în vigoare pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Vă arăt doar că inclusiv în Centrul Vechi din capitală totul este sub control. Așa, să fim liniștiți”, scrie Roxana Hulpe pe pagina sa de Facebook, la finalul unei postări în care vorbește despre problemele învățământului din Capitală.

De menționat că în Centrul Istoric purtarea măștii este obligatorie, inclusiv pe străzi, încă din 2 august, la fel ca și în staţiile STB, gări, sau în taximetre, printr-o decizie a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU).

Legat de acest eveniment, Poliția Capitalei a transmis, astăzi, următorul comunicat: “În seara de 15 octombrie 2020, polițiști din cadrul Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi au constatat faptul că la o terasă  nu se respectă măsurile de distanțare fizică.

Au fost observate mai multe persoane, grupate, care se aflau la mese, dar și în picioare.

I s-a pus în vedere administratorului societății să ia măsuri pentru respectarea distanțării fizice și a fost aplicată sancțiune contravențională pentru încălcarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea răspânirii Covid 19. 

Verificările cu privire la această situație continuă, urmând a fi dispuse măsuri legale”.