Poate cea mai impozantă și spectaculoasă vilă istorică din Predeal, clădirea cunoscută în trecut sub numele turistic de „Vila Liliacul” a fost ridicată la începutul secolului în stil arhitectural neo-românesc.

În stare bună din punct de vedere structural, vila este momentan „la roşu” și necesită o renovare generală pentru a reveni la strălucirea de odinioară.

Preţul ei a fost stabilit de Romania Sotheby’s International Realty la 550.000 de euro.

Statura monumentală este dată de turnul care tronează impunător deasupra stațiunii și este accentuată de cele două balcoane mari, marcate de coloane groase și arce de legătură decorate care de asemenea oferă o vedere frumoasă către Bucegi, potrivit Romania Sotheby's International Realty. 

Clădirea păstrează o parte din elementele frumoase, originale, ale clădirii printre care tâmplăria exterioara, scara interioara de lemn bogat decorată, elemente de feronerie, dușumele de piatra și din păcate doar o parte din decorațiunile de pe fațade.

După îmbunatățiri, vila se prezintă azi cu planșee de beton la toate nivelurile și mai ales cu un acoperiș nou-nouț care să o ferească de intemperiile care ar fi putut să-i dăuneze.

Construită pe cinci niveluri, clădirea pune la dispoziție o suprafață construită desfășurată de aproape 1.000 mp și un teren generos de 1.482 mp.

O clădire cu caracter, cu o poveste și istorie autentică veche de un secol, și un potențial uriaș de a fi transformată într-o poveste de succes.