Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că statul ar trebui să fie acționar majoritar în companiile de interes strategic național, iar privatizare nu înseamnă faptul că statul listează pachete minoritare de acțiune pe bursă, ci șansa de a moderniza și de a face investiții.

„Ca în povestea cu «Petrică şi Lupul», pe diverse voci, aud că se strigă «Ne vând ţara». Asta după ce premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul vrea să abroge Legea 173/2020 care a reglementat interdicţia, pentru o perioadă de 2 ani, de înstrăinare a acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, la bănci şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar. Un demers legislativ pe care îl susţin şi am mai anunţat asta. Însă nu privatizăm nimic! Aşa cum am spus şi în cadrul ultimelor audieri, nu privatizăm nimic! Statul trebuie să fie acţionar majoritar în toate societăţile şi companiile de interes strategic naţional! Şi aşa va fi!”, a scris Virgil Popescu, într-o postare pe contul său de Facebook.

De asemenea, acesta a subliniat că dacă statul listează pachete minoritare de acțiuni pe bursă nu reprezintă privatizare, „ci „ci şansa de modernizare, de a face investiţii”, de pe urma cărora ar urma să beneficieze orice român.

 „P.S. În continuare cred că nu este bine să ne folosim de manipulare şi de temerile ascunse ale unor oameni, doar că să obţinem un interes electoral efemer”, a completat ministrul Energiei.