După mai multe zile ceva mai răcoroase, în care au căzut și câțiva stropi de ploaie, vara se întoarce în forță.

În mod cu totul anormal, luna lui Brumărel debutează cu temperaturi ca de august. Conform prognozei specialiștilor de la ANM, în primul week-end din luna octombrie am putea să mergem la... plajă. În același timp, la munte, vor cădea primele ninsori.

Astăzi, 1 octombrie, în condițiile unui cer mai mult noros, bucureștenii au parte de o zi destul de răcoroasă, asezonată și cu o ploaie slabă. Temperatura, care la primele ore a fost de numai 12 grade, urcă, cu greu până la 18 grade.

Vineri, 2 octombrie, pe fondul unui cer variabil, vremea începe să se încălzească: 11 grade dimineața, 25 de grade la prânz. Cerul se scutură de nori și probabilitatea de ploaie dispare.

Sâmbătă, 3 octombrie, continuă procesul de încălzire. Mercurul urcă în termometre și temperatura ajunge, după orele prânzului, la 27 de grade.

Duminică, 4 octombrie, va fi ca o zi de vară obișnuită. Dimineața 15 grade, după amiaza exact dublu, 30 de grade, cer senin și vânt aproape inexistent.

Luni, 5 octombrie, vom avea aproape aceeași situație meteo. Dimineața vor fi 18 grade, o temperatură care în mod normal, în această perioadă a anului, ar fi trebuit să se regăsească în termometre la orele prânzului. Când, de fapt, maxima ajunge, din nou, la prag de caniculă: 30 de grade și puteți lăsa umbrelele acasă, întrucât nu sunt anunțate posibilități de ploaie.