Zborurile aeriene directe între România și Austria se reiau de sâmbătă, 1 august.

Anunțul a fost făcut Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care a precizat că în baza deciziei autorităților de la Viena, reluarea zborurilor bilaterale se va produce de la miezul nopții dintre 31 iulie și 1 august. 

Pe de altă parte, tot MAE reamintește că începând cu data de 27 iulie, accesul cetățenilor români în Austria este permis doar în baza unui test negativ pentru noul tip de coronavirus, nu mai vechi de 72 de ore (de la data prelevării), tradus în limba germană sau engleză.

În lipsa acestuia, persoanele respective vor suporta consecințele unei izolări de zece zile la domiciliu sau într-o locație adecvată, ale cărei costuri vor fi achitate de către persoana în cauză.

Mai mult, în maximum 48 ore de la intrarea în țară, cel în cauză va prezenta autorităților responsabile un test antiCOVID-19, costurile fiind suportate personal. Dacă testul pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării este negativ, izolarea instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 24 65 și 0043 1 505 23 81, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0043 699 117 26027.

Se mai recomandă si consultarea paginilor de internet www.mae.ro/node/51901 si viena.mae.ro.