Cu peste 30.000 de cazuri noi într-o singură zi, Franța a stabilit un nou record nedorit al infectărilor.

"Uraganul" coronavirus face ravagii în Europa în această perioadă. Miercuri, 15 octombrie, a fost o zi neagră pentru Bătrânul Continent, înregistrându-se un număr record de cazuri noi depistate într-o singură zi în Franța, Germania, Italia, Polonia și Olanda.

Liderul nedorit este Franța, cu peste 30.000 de cazuri noi, ceea ce a și dus la impunerea unor măsuri de restricție în ceea ce privește deplasarea populației în opt regiuni, printre care zonele urbane Paris, Lyon, Marseille sau Montpellier. O carantină parțială s-a reintrodus și în Olanda (aproape 8.000 de cazuri noi ieri) și în Polonia (peste 8.000 de cazuri). Italia are cifre asemănătoare, iar în Germania au apărut circa 7.000 de noi infectări. Și aici se vorbește despre adoptarea unor măsuri menite a combate răspândirea virusului. 

S-au înregistrat cifre mare și în alte țări, precum Marea Britanie, România, Grecia, Bulgaria sau Elveția. Chiar dacă n-a fost record de infectări ieri, cifrele au fost apropiate de cele mai înalte cote. 

"Evoluția pandemiei în Europa stârnește mari îngrijorări", a declarat Hans Kluge, șeful OMS pe continetul nostru. El a declarat că aproximativ 280.000 de vieți ar putea fi salvate în următoarele luni dacă lumea ar purtea măști și ar evita adunările sociale. Partea bună. spune el, este că rata mortalității a scăzut datorită capacității mai mari de testare și a faptului că virusul a ajuns și la persoane tinere, mai puțin vulnerabile.